Logo Hellendoorn
Vaststelling bestemmingsplan ‘De Twijn, eerste wijziging Nijverdal-Zuid’, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur aan de Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt met ingang van zaterdag 17 augustus 2013.gedurende zes weken voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 13 augustus 2013, nummer 13INT01834 tot vaststelling van het bestemmingsplan “De Twijn, eerste wijziging Nijverdal-Zuid”

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.WPNDDETWIJN-VG01

inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://iturl.nl/snVpG

Downloaden en inzien van het ontwerpbestemmingsplan is mogelijk op de website van de gemeente via de link:

http://iturl.nl/snMV3

Ga vervolgens op de betreffende pagina naar het bovenvermelde bestemmingsplan

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Nijverdal-Zuid”

Doel van dit bestemmingsplan:

De gemeente Hellendoorn is van plan om voor de huisvesting van:

  • de openbare basisschool "De Peppel", gevestigd aan de Jan Steenstraat 2d, 7442 KD Nijverdal;

  • de protestants/christelijke basisschool "Talentrijk", gevestigd aan de Schoolstraat 25, 7442 AJ Nijverdal (dit is een fusie van de voorheen aan de P.C. Boutensstraat 33, 7442 AJ Nijverdal gevestigde protestants/christelijke "Prins Bernhardschool" en de voorheen aan de Schoolstraat 25, 7442 AJ Nijverdal gevestigde protestants/christelijke basisschool "Ireneschool");

  • een gymnastieklokaal aan de Schoolstraat te Nijverdal (de gymzaal is bijna 60 jaar oud en het terrein waarop dit lokaal staat, zal worden betrokken bij andere ontwikkelingen);

  • de Stichting Kinderopvang "West Twente", gevestigd Maximastraat 1, 7442 NW Nijverdal, een nieuw scholencluster "De Twijn" – inclusief sportvoorzieningen voor beweegonderwijs en een buitenschoolse – opvang te realiseren. Dit scholencluster wordt gezien als het hart van de (woon)wijk waarin voorzieningen zijn opgenomen voor kinderen en ouderen en incidenteel voor de buurt.

De gemeente Hellendoorn wil hiermee voldoen aan haar verplichtingen op het gebied van onderwijshuisvesting.

Tegelijkertijd wil de gemeente duurzaam investeren.

Door twee basisscholen (te weten de openbare basisschool "De Peppel" en een gefuseerde protestants/christelijke basisschool) te huisvesten in één gebouw, ontstaat een grote mate van flexibiliteit en kostenbesparing. Groei en krimp van de verschillende scholen kunnen binnen het nieuw te realiseren schoolgebouw worden opgevangen en de investering in vervangende nieuwbouw en sportvoorzieningen voor beweegonderwijs, kan gefaseerd worden uitgevoerd.

Met het scholencluster, de sportvoorzieningen voor beweegonderwijs en de ruimte voor buitenschoolse opvang wordt een extra voorziening gecreëerd voor de wijk De Blokken.

Planbegrenzing.

Het gaat om een perceel dat tot voor kort als weiland werd gebruikt en dat ’s-winters onder water wordt gezet ten behoeve van een gebruik als ijsbaan. Het plangebied wordt aan de noord- en de oostzijde begrensd door de P.C. Stamstraat, aan de zuidzijde door de Portlandweg en aan de westzijde door de Godfried Bomansstraat

Aangezien niemand tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, kunnen uitsluitend belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage (6:13 Awb).

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan, eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven