Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan mede ter inzage gelegd omdat het plan geen ruimtelijke ontwikkelingen bevat waarvoor een exploitaiteplan dient te worden opgesteld dan wel het kostenverhaal anderszins dient te worden geregeld.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

De begrenzing van het plangebied ‘Centrum’ wordt, gezien vanaf de afrit van de J.F. Kennedybrug/J.F. Kennedysingel op de westoever gevormd door de Prins Bisschopsingel, Tongerseplein, Hertogsingel, Emmaplein, Statensingel, Capucijnenstraat, Bogaardenstraat (contramal begrenzing plangebied bestemmingsplan ‘Sphinx’), Achter de Barakken, Boschstraat, Maasboulevard, Commandeurslaan, zuidzijde Noorderbrug, (contramal bestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’), de waterzuiveringsinstallatie, rivier de Maas, Fransiscus Romanusweg, Nieuweweg, oostelijke begrenzing spooremplacement tot aan het Sphinxlunet en verloopt vervolgens via de Heugemerweg, Akerstraat, Hoogbrugstraat, Hoge Barakken naar de Maaspuntweg; vervolgens oversteek rivier de Maas, waarna de grens via de Maasboulevard verloopt in de richting van de afrit van de J.F. Kennedybrug.

Het plan is primair een beheersplan waarbij de bestaande ruimtelijke en planologische situatie wordt bestemd en van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Tevens wordt voldaan aan de actualisatie plicht en de nieuwe digitale standaarden.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 4 februari 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken en ter inzage bij het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via

www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Het plan wordt verbeeld op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpCentrum-ow01

De bronbestanden van het bestemmingsplan worden digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’. Mondeling kan op dinsdag 5 maart 2013 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 7 maart 2013 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met dhr. E. Verheijden, tel. 043-3504559. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

Maastricht, 1 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, Drs. P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven