Logo Almere
Vastgesteld bestemmingsplan Weguitbreiding rijksweg A6 traject Hollandsebrug-Havendreef, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 juli 2013 het bestemmingsplan Weguitbreiding rijksweg A6 traject Hollandsebrug-Havendreef heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 19 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 30 september 2013).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft het deeltraject Hollandsebrug-Havendreef van het ‘Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere’. In het tracébesluit is het tracé van de wegverbreding van de A6 met alle maatregelen nauwkeurig vastgelegd. Het tracébesluit is leidend geweest bij de vormgeving van de bestemmingen in het bestemmingsplan.

Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend of die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Tegen het raadsbesluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie of het rijk plaatsgevonden.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan:

  • Het plangebied van het bestemmingsplan is verkleind tot het deeltraject Hollandsebrug-Havendreef. De regels die betrekking hebben op het deeltraject Havendreef-Buitenring zijn uit het plan verwijderd.

  • De gasleiding (N-533-20) met belemmeringenstrook is in het bestemmingsplan opgenomen met een dubbelbestemming ‘Leiding-Gas’. De regels van de bestemming ‘Leiding-Gas’ zijn ook aangepast.

  • De hoogspanningsverbinding (380 kV) met belemmeringenstrook is in het bestemmingsplan opgenomen met een dubbelbestemming ‘Leiding-Hoogspanningsverbinding’.

  • De functie ‘water’ is toegevoegd aan de bestemmingsomschrijvingen van de bestemmingen ‘Groen’, ‘Natuur’ en ‘Verkeer’.

  • De functie ‘waterhuishoudingsvoorzieningen’ is toegevoegd aan de bestemmingsomschrijvingen van de bestemmingen ‘Recreatie’ en ‘Water’.

  • De functie ‘verkeer en vervoer te water’ is toegevoegd aan de bestemmingsomschrijvingen van de bestemmingen ‘Verkeer’ en ‘Water’.

Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Besluit hogere waarden

Het college heeft op 29 december 2011 hogere waarden vastgesteld voor bestaande woningen nabij de nieuw aan te leggen Steigerdreef in Almere Haven en voor bestaande en nieuwe woningen nabij de Hoge Ring in Almere Poort en Almere Stad. Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft vanaf 31 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit hogere waarden zijn binnen de termijn van terinzageligging geen zienswijzen ingediend. Het besluit hogere waarden is opgenomen in Bijlage 1 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 19 augustus 2013 tot en met maandag 30 september 2013 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Weguitbreiding rijksweg A6 traject Hollandsebrug-Havendreef. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op het raadsbesluit en het besluit hogere waarden is de Crisis- en herstelwet niet van toepassing.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met het besluit hogere waarden en bijbehorende stukken ter inzage bij de centrale balie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BPalg03-vg01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de centrale balie in de hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BPalg03-vg01

Naar boven