Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Schans 2013’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “De Schans 2013” gereed is.

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in het noordoostelijke deel van de kern Halsteren. Het gebied wordt globaal begrensd door de Grondmolen in het noorden, de Schansbaan aan de oostzijde, de Steenbergseweg aan de westkant en door de oudere delen van de Schans, de Zoutendamseweg en de Wouwseweg in het zuiden.

In het ontwerpbestemmingsplan ligt het accent op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik (voornamelijk woongebied), het (zo nodig) vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming / uniformering) van de bestemmingsregeling. Het bestaande gebruik en de mogelijkheden uit het bestaande planologische regime zijn als basis genomen voor de opgestelde regeling. Het onderhavige plan is in hoofdzaak conserverend van aard. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 19 augustus 2013 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0198-0203 ).

Op woensdag 4 september a.s. wordt er informatieavond gehouden in de brede school “De Schans”, Rondsel 144 in Halsteren. De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 16 augustus 2013

Naar boven