Logo Sluis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kleine kernen Sluis’, Sluis

Vaststelling beeldkwaliteitplan Sint Anna ter Muiden

Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' gewijzigd heeft vastgesteld; het beeldkwaliteitplan Sint Anna ter Muiden is ongewijzigd vastgesteld. Tevens is door burgemeester en wethouders op 29 mei 2013 besloten tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder voor de woning Voorstraat/Provincialeweg ongenummerd te Groede.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' voorziet in de juridisch planologische regeling van het gebied van de volgende 11 kernen: Draaibrug, Groede, Hoofdplaat, Nieuwvliet, Retranchement, Schoondijke, Sint Anna ter Muiden, Sint Kruis, Terhofstede, Waterlandkerkje en Zuidzande. Voor een overzicht van de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Tevens heeft de gemeenteraad op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Beeldkwaliteitplan Sint Anna ter Muiden

Het beeldkwaliteitplan geeft richtlijnen voor de beeldkwaliteit van bestaande en nieuwe bebouwing, om zo het beschermd dorpsgezicht van Sint Anna ter Muiden in zo compleet mogelijke vorm te behouden voor de toekomst. Het beeldkwaliteitplan is los van het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. Het dient als toetsingskader en communicatiemiddel voor hen die bij de beoordeling van bouwaanvragen betrokken zijn (welstandsbeleid). Het beeldkwaliteitplan is ongewijzigd vastgesteld. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de datum van haar bekendmaking.

Hogere grenswaarde

In het bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis' wordt een woning aan de Voorstraat/Provincialeweg ongenummerd te Groede planologisch mogelijk gemaakt. Het bouwvlak van de woning is gelegen binnen de geluidzone van de Voorstraat/N675, ten behoeve van dit plan is dan ook akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De gevelbelasting bedraagt maximaal 54 dB. Het vaststellen van hogere waarden is noodzakelijk, omdat het treffen van maatregelen om de geluidsbelasting terug te dringen leidt tot overwegende bezwaren. Het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde is ongewijzigd vastgesteld en treedt in werking op de eerste dag na de datum van haar bekendmaking.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het vastgestelde bestemmingsplan 'Kleine kernen Sluis', het vastgestelde beeldkwaliteitplan Sint Anna ter Muiden en het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde liggen met ingang van 15 augustus 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken (met uitzondering van het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde) zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bpkleinekernen-VG01 ). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten de openingstijden worden ingezien. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw V. Dekker of de heer S. van Vooren van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 140117.

Beroep

Met ingang van 16 augustus 2013 kan gedurende een termijn van zes weken tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. Daarnaast kan iedereen bedenkingen naar voren brengen tegen de wijzigingen zoals die door de gemeenteraad zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 14 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Sluis, J. Dijkstra, secretaris

A.M.M. Jetten, burgemeester

Naar boven