Logo Oldebroek
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere waarden ‘Oude Dijk, Zuiderzeestraatweg 255’, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Oude Dijk, Zuiderzeestraatweg 255” met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van woensdag 14 augustus 2013 ter inzage ligt.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden voor het ontwerpbestemmingsplan “Oude Dijk, Zuiderzeestraatweg 255”, met ingang van woensdag 14 augustus 2013 ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan “Oude Dijk, Zuiderzeestraatweg 255” heeft betrekking op functieverandering in het kader van Vrijkomende Agrarische Bedrijfsgebouwen. Hierbij zal de agrarische bebouwing op de percelen Zuiderzeestraatweg 252a en 255 inclusief de bestaande woonboerderij worden gesloopt. Ter compensatie en vervanging worden op het perceel Zuiderzeestraatweg 255 een woongebouw met twee woningen en op het perceel Oude Dijk 22 een vrijstaande woning gerealiseerd. Tevens zal van de toegangsweg tot het perceel Zuiderzeestraatweg 252a de huidige (onjuiste) bedrijfsbestemming worden gewijzigd in een agrarische bestemming.

Op grond van de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de nieuw te bouwen woningen aan de Zuiderzeestraatweg in het bestemmingsplan “Oude Dijk, Zuiderzeestraatweg 255” bedraagt echter maximaal 56 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 56 decibel.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 14 augustus 2013 gedurende zes weken tot en met dinsdag 24 september 2013 voor ieder analoog ter inzage:

  • 1. in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor in Wezep op werkdagen tussen 13.00 – 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 – 20.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0269.OB107-ON01. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” Oldebroek. Op www.oldebroek.nl kan het plan als pdf worden geraadpleegd.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek.

Zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarden

Gedurende de eerder genoemde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek kenbaar maken.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer: 0525 – 638333.

13 augustus 2013,

Het college van de gemeente Oldebroek,

Naar boven