Logo Hof van Twente
Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bouw van 8 zorgappartementen, Hof van Twente

Kennisgeving beschikking

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bouw van 8 zorgappartementen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan herzien voor de Kerkstraat 68-72. (kadastraal bekend Goor, sectie C, nr. 5868). Met dit plan wordt de realisatie van 8 zorgappartementen met bijbehorende wacht- en slaapruimte voor verzorgers beoogd.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt.

De geplande zorgappartementen aan de Kerkstraat 68-72 in Goor zijn gelegen binnen de geluidzones van de Kerkstraat en de Van Kollaan. Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Kerkstraat en de Van Kollaan een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden. Burgemeester en wethouders stellen daarom voor deze bouwmogelijkheid op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast.

Beroep

De beschikking ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Tegen deze beschikking kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van publicatie beroep instellen bij de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Oost-Nederland te Zwolle, postbus 10067, 8000 GB te Zwolle. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven