Logo Vught
Terinzagelegging ontwerpstructuurvisie, Vught

Met de structuurvisie als beleidsbepalend visiedocument geeft de gemeente Vught haar koers aan voor de toekomst met een doorkijk tot 2025. Het document geeft een samenhangende visie van de ambities die Vught heeft op de volgende thema’s:

  • Bereikbaarheid en infrastructuur

  • Demografie en Wonen

  • Maatschappelijke voorzieningen en zorg

  • Werkgelegenheid

  • Detailhandel

  • Groenstructuur en cultuurhistorie

Terinzagelegging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maken bekend, dat de ontwerpstructuurvisie Vught voor het gehele grondgebied van de gemeente, met ingang van donderdag 15 augustus 2013 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 25 september 2013, voor iedereen tijdens de openingstijden ter inzage ligt in het gemeentehuis, Secretaris Van Rooijstraat 1 te Vught.

Inzage is mogelijk bij het Loket Bouwen en Wonen op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur, of op telefonische afspraak. De ontwerpstructuurvisie is tevens digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website www.vught.nl en eveneens raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0865.vghSVVughttotaal-ON01 ). Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Zienswijzen

De gemeente hecht veel waarde aan directe betrokkenheid en inbreng van burgers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij de totstandkoming van de structuurvisie. De ontwerpstructuurvisie is dan ook tot stand gekomen na een interactief proces, waarin buurgemeenten, maatschappelijke organisaties (ondernemersorganisaties, woningcorporaties, wijkraden en welzijnsinstellingen) en individuele burgers via themagesprekken en tijdens een aantal (wijk)bijeenkomsten hun inbreng hebben kunnen leveren. Deze inbreng is verwerkt in de nu voorliggende ontwerpstructuurvisie.

Voordat de gemeenteraad tot definitieve besluitvorming overgaat, bieden wij iedereen nog de gelegenheid om gedurende de termijn van de terinzagelegging mondeling of schriftelijk een zienswijze omtrent deze ontwerpstructuurvisie kenbaar te maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Vught, Postbus 10100, 5260 GA Vught.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de projectleider, mevrouw M. Pullens (tel: 073-6580733 of via m.pullens@vught.nl).

Vervolgprocedure

Het streven is om de vaststelling van de structuurvisie te agenderen voor de raadsvergadering van december 2013. Aan de hand van de zienswijzen en een zorgvuldige afweging van alle belangen zal de raad dan beoordelen of en in hoeverre zienswijzen aanleiding geven tot aanpassing van de structuurvisie. Na vaststelling van de structuurvisie gaat deze fungeren als leidraad en ruimtelijk afwegingskader bij de beoordeling van plannen en initiatieven.

Tegen de structuurvisie staat na vaststelling geen bezwaar of beroep open.

Vught, 14 augustus 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, R. Jeltema

de burgemeester, R.J. van de Mortel

Naar boven