Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan De Wetering, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 16 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan De Wetering dat is vastgelegd in het digitale GML-bestand NL.IMRO.0344.BPDEWETERING-ON01 .

Doelstelling en plangebied

Het gebied De Wetering maakte oorspronkelijk onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan 'Actualisering diverse gebieden, Leidsche Rijn e.o. Vanwege een technische fout was dit deelgebied tijdens de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan niet benaderbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Om deze reden is het gebied De Wetering losgekoppeld en volgt het nu een zelfstandige procedure.

Het nieuwe bestemmingsplan De Wetering heeft als hoofddoel de totstandkoming van een actuele en eenduidige juridisch-planologische regeling. Het bestemmingsplan richt zich voornamelijk op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur.

Het plangebied betreft De Wetering Noord en De Wetering Zuid en wordt ten noorden begrensd door de rijksweg A2, ten oosten door de Stadsbaan, ten zuiden door de Middenwetering en ten westen door de Krommewetering.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 16 augustus 2013 gedurende zes weken, dus tot en met 26 september 2013, ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

    Dorpsplein 1, Vleuten

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Ruimtelijke en Economische ontwikkeling (REO), afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. mevrouw M. Paumen

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van 'Ontwerpbestemmingsplan De Wetering'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030 – 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail of anderszins digitaal.

Naar boven