Logo Haarlemmermeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan (artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening) ‘Badhoevedorp Lijnden Oost’, Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2013, nummer 2013.0029418 het bestemmingsplan ‘Badhoevedorp Lijnden Oost’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen vloeien met name voort uit de naar voren gebrachte zienswijzen die tegen het ontwerpbestemmingsplan waren ingediend. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het besluit van de gemeenteraad.

Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPbadlynoost000000-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Het plan

Het plangebied ligt ten noorden van Schiphol en wordt aan de zuidzijde globaal begrensd door een watergang 300 m ten zuiden van de Schipholweg (N322), aan de noordzijde door de Ringvaart, aan de oostzijde door het knooppunt Badhoevedorp en aan de westzijde door de watergang langs bedrijvenpark Lijnden Oost.

Het bestemmingplan bevat naast een actuele regeling voor bestaand (stedelijk) gebied tevens de ontwikkelingen uit het masterplan Badhoevedorp. Naast de ontwikkelingen uit het masterplan worden met dit plan ook enkele kleinschalige initiatieven, waaronder Lijnden Q4 en het nieuwe dorpshuis, mogelijk gemaakt.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen vloeien met name voort uit de ingebrachte zienswijzen. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Het betreft onder andere:

  • Ten aanzien van de verbeelding:

    • de gronden achter de Vlierstraat zijn bestemd als Groen in plaats van Verkeer;

    • de bouwrechten van de school aan de Roerdompstraat zijn door middel van aanduidingen aangepast;

    • bij de woningen in het oude tuindorp is de bestemmingsgrens van Tuin en Wonen verlegd, zodanig dat aangebouwde bijbehorende bouwwerken mogelijk zijn tot 4 meter achter (het verlengde van) de voorgevellijn;

    • het wijzigingsgebied voor de ontwikkeling van Schuilhoeve is ter plaatse van de Oudheusdenstraat verruimd;

    • de bouwvlakken van een groot deel van de woningen in het plangebied zijn verruimd, met name aan de achterzijde, conform bestaande bouwrechten;

  • Ten aanzien van de regels:

    • voor de kiosk op het Lorentzplein is een regeling opgenomen;

    • de maximum omvang van een gebouw in de bestemming Sport 2 is aangepast;

    • in het deelgebied Lijndenhof zijn kleinschalige kantoren toegestaan.

Het plan MER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (MER). In het MER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit.

Samenhang

Tegelijk met deze bekendmaking staat in het Witte Weekblad de bekendmaking omtrent de vastgestelde hogere geluidwaarden voor het bestemmingsplan Badhoevedorp Lijnden-Oost.

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/wro .

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzagelegging begint op 16 augustus 2013 en duurt zes weken.

Crisis en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoofddorp, 14 augustus 2013

Naar boven