Logo Amersfoort
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Berg-Utrechtseweg’, Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 11 juni 2013 bij besluitnummer 4365090 het bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg” gewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg” vervangt een aantal oudere bestemmingsplannen. Eén van de uitgangspunten van het bestemmingsplan is het overnemen van de rechten uit de geldende bestemmingsplannen. Verder zijn in het bestemmingsplan – binnen de grenzen van een goede ruimtelijke ordening – actuele beleidskaders vertaald zoals de Visie Werklocaties en de Woonvisie. Het plangebied bevindt zich aan de zuidwestzijde van het centrum van Amersfoort. Het wordt aan de noordzijde begrensd door de Barchman Wuytierslaan, de spoorlijn Amersfoort-Utrecht en de Asch van Wijckstraat. Aan de oostzijde door de Berkenweg en de Kapelweg. En aan de zuidzijde en westzijde volgt het plangebied de gemeentegrens met Leusden en Soest.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van zienswijzen als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen zijn opgenomen in hoofdstuk 3 van de zienswijzennota die bij het raadsbesluit is te vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl De exacte locatie van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken staat hieronder vermeld.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 16 augustus tot en met donderdag 26 september 2013 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00049-0301 , of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen waar een link is opgenomen naar de documenten van het bestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Berg’ of ‘Utrechtseweg’.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven