Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein ’t Heen’, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein ’t Heen van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATbttheen-va01 ligt met ingang van 9 augustus 2013 tot en met 19 september 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein ’t Heen betreft het bedrijventerrein zoals dat is ingekaderd tussen het Uitwateringskanaal, de provinciale weg N206 en de Maandagse Wetering. Ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan voor 't Heen is het plangebied van onderhavig bestemmingsplan iets vergroot aan de noordzijde van het plan ten behoeve van een kantoorpand aan de Lageweg en om een logische grens te kiezen, waarbij wordt aangesloten op de gewijzigde gemeentelijke grens.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een herziening van o.a. het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein ’t Heen 1999. In deze herziening is de bestaande situatie zoveel mogelijk vastgelegd volgens de werkelijkheid. Het bestemmingsplan bevat geen grote ontwikkelingen zoals nieuwbouwplannen. Wel zijn op basis van de revitalisering van ’t Heen en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan in de toekomst alleen toevoeging van perifere detailhandel mogelijk ten zuiden van de Ambachtsweg en zijn verschillende beeldkwaliteitszones opgenomen met minimale bouwhoogten en bebouwingspercentages. Waar mogelijk is meer planologische ruimte (uitbreidingsruimte) gegeven op basis van de Visie Revitalisering ’t Heen.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Bedrijventerrein ’t Heen”. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Ambtelijke wijzigingen:

  • In de toelichting zijn (ontbrekende) beleidsteksten toegevoegd of aangepast;

  • De dubbelbestemming archeologie is in de verbeelding aangepast op basis van al gedaan onderzoek;

  • Aanduidingen die niet goed zijn opgenomen of ontbraken zijn aangepast of toegevoegd: o.a. een aanduiding voor een bedrijfswoning, maatbestemmingen en aanduidingen voor kantoren en voor een inmiddels vergunde sportschool;

  • Een afwijkingsbevoegdheid waarmee kan worden afgeweken van de minimale hoogte en oppervlakte maten voor de beeldkwaliteitsgebieden is toegevoegd.

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen:

  • Toevoeging van perifere detailhandel is alleen mogelijk via een afwijkingsbevoegdheid aan zuidzijde van de Ambachtsweg, bestaande perifere detailhandel heeft een maatbestemming;

  • Aanduidingen zijn toegevoegd of gewijzigd: o.a. het toevoegen van aanduidingen voor silo’s en masten, aanduidingen voor Bevi-inrichtingen en aanduidingen voor bestaande kantoren;

  • Aangaande Snijderstraat 5a is persoonsgebonden overgangsrecht opgenomen voor bestaand gebruik ter plaatse van de bestemming Groen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATbttheen-va01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATbttheen-va01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 10 augustus tot en met 20 september 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven