Logo Uitgeest
Ontwerpbestemmingsplan Fort bij Krommeniedijk, Uitgeest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest maken bekend, dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 16 augustus 2013 voor een periode van zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan Fort bij Krommeniedijk ter inzage ligt.

Het plangebied betreft het perceel Lagendijk 22b, waarop het Fort bij Krommeniedijk is gevestigd. Het bestemmingsplan zal een gedeeltelijke herziening inhouden van het geldende bestemmingsplan Buitengebied van 1985.

Het bestemmingsplan betreft een planologische regeling voor de restauratie van het fort, dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. Na de restauratie wordt in het fort een trainingscentrum en een logeerfaciliteit gevestigd voor jongeren met een autistische stoornis.

Ook wordt in het fort een bezoekerscentrum gevestigd.

Op het terrein wordt op de locatie van de in het verleden gesloopte fortwachterswoning een nieuwe woning gebouwd voor de huisvesting van de beheerder van het trainingscentrum.

Het ontwerpbestemmingsplan Fort bij Krommeniedijk ligt op de volgende wijze ter inzage:

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder op de volgende wijze zienswijzen kenbaar maken:

  • een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad en kan worden ingezonden via Postbus 7, 1910 AA Uitgeest, onder vermelding van ‘zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Fort bij Krommeniedijk’. De zienswijze dient van een handtekening te zijn voorzien;

  • een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht in het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest. U kunt hiervoor contact opnemen met de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 0251-361111.

Voor overige inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Stuifbergen, bereikbaar op het telefoonnummer 0251-361175.

Naar boven