Logo Geertruidenberg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum Raamsdonksveer’, Geertruidenberg

Het college van de gemeente Geertruidenberg maakt volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Centrum Raamsdonksveer’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele juridische-planologische regeling voor het centrum van Raamsdonksveer.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat voor het overgrote gedeelte het centrum van Raamsdonksveer. Aan noordkant wordt het plangebied begrenst door het Kardeel. Aan de oostkant ligt de begrenzing bij de Beatrixlaan en in het zuiden de Sint Jozeflaan. Aan de westkant wordt het plangebied ten slotte begrensd door de Helling.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Daar waar niet de vigerende rechten zijn gerespecteerd zijn deze aangepast (bijvoorbeeld bouw- en gebruiksvoorschriften);

  • De openbare ruimte van het centrum is aangepast aan aan de nieuwe inrichtingsschets van het openbaar gebied.

  • Het fruithuisje schuin achter het gemeentehuis heeft geen woonbestemming. De woonbestemming vervalt en zal een Maatschappelijke bestemming krijgen.

  • Voor de mogelijke ontwikkeling aan de Keizersdijk/Gangboord is op de verbeelding het Wijzigingsgebied 2 ruimer ingetekend.

  • Voor het plan aan de Vrijheidstraat wordt op de verbeelding het aantal appartementen (2) weergegeven.

  • Voor het plan Hoofdstraat 8 en 10 is het bouwvlak aan de voorkant teruggebracht naar bestaand.

  • Voor het Gangboord 1-1A en 3 wordt aangegeven dat detailhandel/ kantoor op de verdieping is toegestaan conform de overeenkomst.

  • Voor de schil rondom het Anker 20 wordt aangeven dat deze gebruikt mag worden voor detailhandel of kantoor.

  • Onder artikel 6 is de bestemming gemengd 2 opgenomen. In paragraaf 6.1 worden de aanduidingen opgesomd. Toegevoegd is de sportschool Haven 23;

  • In artikel 22 zijn de algemene wijzigingsregels opgenomen. Om op Hoofdstaat 13 de bouw van een nieuw winkelpand met appartementen mogelijk te maken is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

  • Aan artikel 22.3 wordt een lid toegevoegd die de vestiging van een bibliotheek strekkende over meerdere bouwlagen mogelijk maakt.

  • Artikel 4 onder 4.1 onder c wordt horeca, categorie 1 en 2 vervangen door bestaande horeca. Voor het nieuwvestigen van horeca categorie 1 en 2 wordt een bepaling opgenomen om af te wijken van de gebruiksregels.

  • Artikel 4 onder 4.1 onder h wordt maatschappelijke en culturele voorzieningen vervangen door bestaande maatschappelijke en culturele voorzieningen. Voor het nieuwvestigen van maatschappelijke en/of culturele voorzieningen wordt een bepaling opgenomen om af te wijken van de gebruiksregels.

  • Artikel 22 onder 21.2 wordt de wijzigingsbevoegdheid aangepast ten behoeve van de hoogte aan de voorkant van 10 meter en de appartementen worden teruggebracht naar maximaal 3 aan de achterkant met een maximale hoogte van 13,4 meter.

  • De onderbouwing van de wijzigingsbevoegdheid voor Hoofdstraat 13 is als bijlage bij de toelichting opgenomen.

  • Aanvulling van de beleidskaders, historische ontwikkelingen, planbeschrijvingen, milieuhygienische verantwoording, juridische toelichting en verkeer en parkeren in de toelichting.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de “Nota van beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Centrum Raamsdonksveer” die bij de stukken ter inzage zal liggen.

Wet geluidhinder – Beschikking hogere waarden wegverkeerslawaai bestemmingsplan “Centrum Raamsdonksveer”

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken tevens bekend dat zij een hogere waarde ingevolgde de Wet geluidhinder als bedoeld in artikel 83 van die wet voor het plan “Centrum Raamsdonksveer” hebben vastgesteld.

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 9 augustus 2013 tot en met vrijdag 20 september 2013 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van 10 augustus 2013 tot en met 20 september 2013 beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 september 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven