Logo Beesel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Beesel’, Beesel

Burgemeester en wethouders van Beesel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 24 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Beesel’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan dient ter actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied. Het nieuwe bestemmingsplan omvat nagenoeg het volledige buitengebied van de gemeente Beesel met uitzondering van de kernen Beesel, Reuver, het beschermd dorpsgezicht Ronckenstein, de bedrijventerreinen en Drakenrijk.

Plan inzien

Het bestemmingsplan kan met de bijbehorende stukken vanaf 8 augustus 2013 gedurende 6 weken worden ingezien bij de klantenbalie in het gemeentehuis van Beesel. Het plan kan eveneens digitaal worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of www.beesel.nl (>Home>Inwoners>Bouwen en wonen>Bestemmingsplannen).

Beroep instellen

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken vanaf 8 augustus 2013 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een dergelijk verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Naar boven