Logo Beverwijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wijk aan Zee, Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Wijk aan Zee’, met plan-ID ‘NL.IMRO.0375.BPWijkaanZee-VG01 ’, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van dit conserverende bestemmingsplan behelst de kern Wijk aan Zee en het zuidelijk gelegen duingebied ten westen van Beverwijk. Aan de west- en zuidzijde grenst het plangebied aan het industrieterrein van Tata Steel. De Noordzee met de kustlijn bevindt zich ten westen van het plangebied. De noordelijke plangrens wordt gevormd door de gemeentegrens met de gemeente Heemskerk.

Op 13 februari 2013 is een vooraankondiging gedaan dat voor dit gebied een nieuw plan ontwikkeld zou gaan worden en in de periode van 10 mei tot 21 juni 2013 heeft het ontwerpplan (na rectificatie) ter visie gelegen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met onderliggende stukken ligt vanaf donderdag 8 augustus gedurende 6 weken ter inzage bij het centraal publieksbureau van het stadhuis aan het Stationsplein 48 en bij de Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Beverwijk, aan het Kerkplein 5 te Beverwijk. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en als pdf-bestand op de website www.beverwijk.nl > beleid > ruimtelijke plannen.

De wijzigingen betreffen enkele omissies in de wijze van bestemmen waarbij oude rechten niet correct waren overgenomen, en enkele wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen.

Instellen van beroep

Gedurende de hierboven vermelde termijn van ter inzage legging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • geen zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de raad, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij vaststelling ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beverwijk, 7 augustus 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven