Logo Sluis
Vaststelling bestemmingsplannen De Branding Cadzand-Bad en het Strandhotel Cadzand-Bad, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 juni 2013 gewijzigd heeft vastgesteld:

  • 1. het bestemmingsplan De Branding Cadzand-Bad;

  • 2. het bestemmingsplan Strandhotel Cadzand-Bad.

De wijzigingen hebben in ieder geval betrekking op de aanpassing van de bouwregeling buiten bouwvlakken, ondergronds bouwen en het parkeren in beide bestemmingsplannen, het toestaan van maatregelen ter voorkoming van windhinder en een verwijzing in artikel 3 in het bestemmingsplan De Branding Cadzand-Bad, de regeling inzake een bedrijfswoning in het bestemmingsplan Strandhotel Cadzand-Bad. Tevens zijn de toelichtingen van de bestemmingsplannen aangevuld inzake de ruimtelijke inpassing, het provinciaal beleid, commerciële functies, ecologie/natuurbescherming, parkeerruimte, schaduwwerking, windhinder en externe veiligheid. Een toelichting hierop is te vinden in het raadsbesluit, de 'Notitie zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ten behoeve van de ontwerpbestemmingsplannen 'Branding Cadzand-Bad' en 'Strandhotel Cadzand-Bad' en de daarbij behorende omgevingsvergunningen' en de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor:

  • 1. de activiteit bouwen ten behoeve van het oprichten van een appartementencomplex met 54 appartementen met bijbehorende commerciële ruimten en ondergrondse parkeergarage (De Branding).

  • 2. de activiteit bouwen ten behoeve van het renoveren en uitbreiden van het Strandhotel, waarbij:

    • het bestaande hotel wordt vergroot en voorzien van een nieuwe vleugel;

    • 3 appartementencomplexen worden gerealiseerd met in totaal 62 appartementen en een ontbijtzaal;

    • 2 nieuwe commerciële ruimtes worden opgericht;

    • een ondergrondse parkeergarage wordt gebouwd.

Plangebieden

Het plan De Branding Cadzand-Bad bevat de juridisch planlogische regeling voor het perceel Boulevard de Wielingen 51 en verder (voorheen nr. 47) te Cadzand-Bad.

Het plan Strandhotel Cadzand-Bad bevat de juridisch planologische regeling voor het perceel Boulevard de Wielingen 47 en verder en 49 en verder (voorheen nr. 49) te Cadzand-Bad.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 24 november 2011 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om de ontwikkeling van De Branding en het Strandhotel mogelijk te maken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om alle benodigde besluiten voor deze ontwikkelingen gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze beide ontwikkelingen gaat het om een bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van de bestemmingsplannen en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunningen.

De plannen inzien

Het besluit van de gemeenteraad, de 'Notitie zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ten behoeve van de ontwerpbestemmingsplannen 'Branding Cadzand-Bad' en 'Strandhotel Cadzand-Bad' en de daarbij behorende omgevingsvergunningen', de beide vastgestelde bestemmingsplannen (met de daarop betrekking hebbende stukken) en de beide verleende omgevingsvergunningen voor het bouwen (met de aanvraag en de daarop betrekking hebbende stukken) liggen met ingang van 8 augustus 2013 gedurende de beroepstermijn van zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De bestemmingsplannen (met de daarop betrekking hebbende stukken) en omgevingsvergunningen (zonder de daarop betrekking hebbende stukken) zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl . Daarnaast kunnen de volledige bestemmingsplannen worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plan voor De Branding heeft het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpbranding11-VG01 . Het plan voor het Strandhotel kunt u vinden onder het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpstrandhotel11-VG01 . Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 0117 - 457 251.

Beroep

Alle genomen besluiten (bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen) worden vanwege de toepassing van de coördinatieregeling (art. 3.30 e.v. Wro) tezamen met ingang van 8 augustus 2013 voor de duur van de beroepstermijn ter inzage gelegd. Bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan tegen zowel het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad voor De Branding en/of het Strandhotel, als tegen de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen een beroepschrift worden ingediend. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan op 9 augustus 2013 en bedraagt zes weken. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van deze termijn is ontvangen. Van de mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen kan gebruik worden gemaakt:

  • door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op één of beide ontwerpbestemmingsplannen of de omgevingsvergunning(en) voor de activiteit bouwen bij respectievelijk de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

  • door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad en bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • door een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht;

  • door een belanghebbende voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders heeft aangebracht bij het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning(en) voor de activiteit bouwen.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Er wordt een griffierecht geheven.

Crisis- en herstelwet

Op het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat in een beroepschrift de beroepsgronden tegen het besluit direct aangevoerd moeten worden. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Tevens kunnen beroepsgronden die betrekking hebben op onderwerpen die niet strekken ter bescherming van de belangen van diegenen die zich daarop beroepen, aan vernietiging van de besluiten in de weg staan.

Oostburg, 7 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Sluis, J. Dijkstra, secretaris

A.M.M. Jetten, burgemeester

Naar boven