Logo Menterwolde
Verlening omgevingsvergunning: Nieuwbouw van een woning – Poeltjelaan in Zuidbroek, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van Menterwolde maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend. Zij verlenen, op basis van artikel 2.1 lid 1 sub c Wabo met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo, een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en gebruik in strijd met het bestemmingsplan. De vergunning betreft de nieuwbouw van een woning en het aanleggen van een nieuwe in- of uitrit op het perceel Poeltjelaan in Zuidbroek. Ten behoeve van de nieuwe woning hebben Burgemeester en Wethouders, op grond van de Wet geluidhinder, ook besloten een hogere waarde vast te stellen voor de betreffende woning.

De ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde hebben vanaf 16 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Inhoud

De vergunning maakt de nieuwbouw van één woning mogelijk aan de Poeltjelaan in Zuidbroek. De woning is gepland tussen de bestaande woningen aan de Poeltjelaan 7 en 11. De nieuwe woning vervangt een eerder afgebroken woning aan de Achter de Wal in Zuidbroek.

Omdat de geplande nieuwbouw ligt binnen de geluidzone van de Spoorlijn Groningen – Zuidbroek is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de geplande woning een geluidsbelasting zal ondervinden vanwege het spoorweglawaai, die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Naar aanleiding hiervan is een hogere waarde vastgesteld.

Het plan inzien

U kunt de stukken tijdens werkdagen inzien bij de afdeling Beleid en Beheer (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u de stukken raadplegen op www.menterwolde.nl

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de datum van publicatie van dit besluit een beroepschrift worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Beroep kan worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150 te 9700 AD Groningen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener

  • b. de dagtekening

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht

  • d. de gronden van het beroep

Het beroep schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Indien u beroep hebt ingesteld is – indien onverwijlde spoed dat vereist – het ook mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de hiervoor genoemde rechtbank. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Leewering, Beleid en Beheer, tel. (0598) 654704.

Naar boven