Logo Venlo
Vaststelling bestemmingsplan Centrum Venlo, Venlo

Burgemeester en wethouders Venlo maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Centrum Venlo (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BP201227CENTRVENLO-VA01 ). De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de Nota van ambtshalve wijzigingen en in de nota eindverslag zienswijzen die als bijlagen bij het bestemmingsplan zijn gevoegd.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Craneveldstraat vanaf de Hogeschoorweg en de Gasthuiskampstraat. Vervolgens wordt het plan in oostelijke richting vanaf de Gasthuiskampstraat begrensd door de Krefeldseweg tot het Koninginneplein en vervolgens verder oostelijk om het spoorwegemplacement heen door de Kaldenkerkerweg en de Vierpaardjes tot aan de Broekestraat. Aan de zuidzijde van het spoorwegemplacement wordt de grens gevormd door de Amnesty Internationalstraat en de Sloterbeekstraat tot aan de Roermondsepoort. Vanaf de Roermondsepoort wordt het gebied aan de westzijde begrensd door de Prinsessesingel, vervolgens het plan Maasboulevard en dan via de Peperstraat, de Lomstraat, het Mgr. Nolenspark, de Parkstraat, de Noord Buitensingel, de Maaskade en het Urbanuspad naar de Hogeschoorweg.

Inzage en beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 8 augustus 2013 gedurende 6 weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30, 5911 HT Venlo. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Het vastgestelde plan kan tevens ingezien worden via de gemeentelijke website of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl , identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201227CENTRVENLO-VA01 .

Gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na ter inzage legging, kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerp geen dan wel niet tijdig een zienswijzen te hebben ingebracht beroep tegen het vaststellingsbesluit aantekenen. Voorts kan beroep worden aangetekend door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. Beroep kan worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids-) organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Venlo, 7 augustus 2013

Naar boven