Logo Hollands Kroon
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Valbrugweg 4 en 6 te ‘t Veld, Hollands Kroon

Besluit genomen door: gemeenteraad, vergadering 27 juni 2013.

Grondslag: artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Onderwerp: gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Valbrugweg 4 en 6 te ’t Veld’.

Plangebied: Valbrugweg 4 en 6 te ’t Veld

Doel plan: het mogelijk maken van een nieuw bedrijfsgebouw voor de opslag van voertuigen en het overige materieel en het herinrichten van bestaande functies om de logistiek van het bedrijf te verbeteren. Daarnaast zal de bestaande burgerwoning die naast het bedrijf ligt, Valbrugweg 4, deel gaan uitmaken van het agrarische bedrijf als tweede bedrijfswoning.

De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan vastgesteld in afwijking van het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen, namelijk op het onderdeel/de onderdelen:

  • de bouwregels voor de oppervlakte van bedrijfswoningen zijn gewijzigd;

  • de bouwregels voor bouwwerken geen gebouw zijnde, ten behoeve van een paardenhouderij als nevenactiviteit, zijn gewijzigd.

  • het nieuwe beleid uit de notitie ‘Regeling bijbehorende bouwwerken bij woningen in de gemeente Hollands Kroon’ is verwerkt in de regels en de toelichting.

  • de maximale goothoogte van bedrijfsgebouwen is gewijzigd van 6 meter naar 7 meter. Deze verruiming is overeenkomstig het bestemmingsplan ‘Buitengebied voormalige gemeente Niedorp’.

  • er is een afwijkingsbevoegdheid toegevoegd om de maximum bouwhoogte van bedrijfsgebouwen te verhogen van 12 meter naar 14 meter, mits dit noodzakelijk is in verband met een goede bedrijfsvoering. Deze afwijkingsbevoegdheid is overeenkomstig het bestemmingsplan ‘Buitengebied voormalige gemeente Niedorp’.

Ter inzage

U kunt het bestemmingsplan ‘Valbrugweg 4 en 6 te ’t Veld’ met bijbehorende stukken van 8 augustus tot en met 18 september 2013 inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak via (088) 3215000.

Het bestemmingsplan ‘Valbrugweg 4 en 6 te ’t Veld’ is ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

Beroep indienen

Gedurende de inzagetermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp hebben kenbaar gemaakt, maar die willen opkomen tegen de wijziging die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Voorlopige voorziening

Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan ‘Valbrugweg 4 en 6 te ’t Veld’ in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Kosten

Aan het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Dit zijn soms aanzienlijke bedragen. Kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.

Naar boven