Logo Sint Anthonis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis 2013 en reactieve aanwijzing provincie Noord – Brabant, Sint Anthonis

Gegevens bekendmaking

Bezwaartermijn

08-08-2013 t/m 18-09-2013

Bekendmaking heeft betrekking op

Sint Anthonis

Soort bekendmaking

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat de gemeenteraad van Sint Anthonis in zijn vergadering van 17 juni 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013” (planIDN: NL.IMRO.1702.8BPbuitengebied-VA02) gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis bekend dat Gedeputeerde Staten van de provincie Noord – Brabant een aanwijzing heeft gegeven over dit bestemmingsplan overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening (planIDN: NL.IMRO.9930.ra1720bganth-va01).

Inhoud bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013” vervangt het huidige bestemmingsplan “Buitengebied 2000” en enkele postzegelplannen in het buitengebied. Dit nieuwe bestemmingsplan is consoliderend van aard. Dit betekent dat het plan als doel heeft om de bestaande vergunde situatie opnieuw vast te leggen. Er worden in het plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Kleine correcties die in het kader van een ‘goede ruimtelijke ordening’ kunnen worden meegenomen en die geen nader onderzoek vereisen, zijn meegenomen. Uiteraard zijn ontwikkelingen waarvoor reeds planologische procedures zijn doorlopen, zoals vergunde bouwblokvergrotingen, wel in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast bevatten de planregels enige flexibiliteit in bouw- en gebruiks-mogelijkheden.

Voor de wijzigingen die in dit bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar de “Nota beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen”, de 1e en 2eaanvulling op deze Nota en de twee door de gemeenteraad unaniem aangenomen amendementen, die als bijlagen bij het raadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan zijn gevoegd.

Aanwijzingsbesluit provincie Noord – Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben over het bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013” op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening een aanwijzing gegeven. Deze aanwijzing heeft betrekking op de volgende locaties: Lamperen 2a te Wanroij, Lamperen 30 te Wanroij, Walsert 12 te Rijkevoort – De Walsert en Lindelaan 30 te Stevensbeek. Daarnaast heeft dit aanwijzingsbesluit betrekking op de volgende regels: de regeling betreffende realisatie van koelkelders voor kadaveropslag, de voorwaarden waaronder biomassavergisting is toegestaan en de regeling betreffende vergroting van bestemmingsvlakken t.b.v. het plaatsen van zonnecollectoren en -panelen.

Het aanwijzingsbesluit strekt ertoe dat de betreffende onderdelen van het bestemmingsplan, waartegen de aanwijzing zich richt, geen deel blijft uitmaken van het bestemmingsplan zoals dit is vastgesteld.

Ter inzage

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013” (planIDN: NL.IMRO.1702.8BPbuitengebied-VA02) met het vaststellingsbesluit en het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten (planIDN: NL.IMRO.9930.ra1720bganth-va01) vanaf 8 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis, bij het team Vergunningen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, inclusief vaststellingsbesluit en aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten is ook digitaal te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u deze documenten raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een gedetailleerd digitaal aanwijzingsbesluit zal pas na publicatie van het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013” als geconsolideerde versie op ruimtelijkeplannen.nl worden geplaatst.

Beroep instellen

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van donderdag 8 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • de belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep reactieve aanwijzing instellen

Een belanghebbende kan vanaf donderdag 8 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening tevens rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl.

Bestemmingsplan in werking

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Dit met uitzondering van de in de reactieve aanwijzing begrepen plandelen.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 6 augustus 2013

Naar boven