Logo Best
Vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum, stationsgebied eo’, Best

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, vierde lid Wro bekend dat de gemeenteraad op 24 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Centrum, stationsgebied eo’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het centrum, waaronder de Nieuwstraat en de Hoofdstraat, het stationsgebied met een deel van het spoor en de directe omgeving van deze gebieden. Bij de exacte begrenzing is aansluiting gezocht bij aangrenzende bestemmingsplannen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013 ter inzage heeft gelegen. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • De doorvertaling van het aangepaste centrumplan waartoe door de gemeenteraad is besloten op 18 maart 2013. Het metrage aan commerciële voorzieningen is fors teruggebracht, de parkeergarage is uit het bestemmingsplan gehaald en het aantal nieuw te realiseren appartementen is teruggebracht. Om de aanpassing van het centrumplan te onderbouwen zijn een aantal aanvullende onderzoeken uitgevoerd en is een nieuwe parkeerbalans gemaakt. Een uitgebreide toelichting op de wijziging van de centrumontwikkeling is terug te lezen in Bijlage 1 van de nota zienswijzen.

  • Supermarkten worden alleen toegestaan waar deze zijn aangeduid;

  • Op een aantal specifieke locaties is de verbeelding zodanig aangepast dat hetgeen het voorgaande bestemmingsplan toeliet nu opnieuw mogelijk wordt gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de locatie van Kanidas aan de Nazarethstraat.

Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota zienswijzen en de nota ambtshalve wijzigingen.

Tegen het vaststellingsbesluit is geen aanwijzing ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan, met de bijbehorende stukken, vanaf 7 augustus 2013 tijdens de openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl/bestemmingsplancentrum en digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planid n=NL.IMRO.0753.BPcentrumstationeo-VG01 .

Van 8 augustus tot en met 18 september 2013 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan treedt op basis van artikel 3.8, vijfde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren u heeft tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Indien u vragen heeft over het bestemmingsplan neemt u dan contact op met mevrouw mr. J. Crommentuijn via telefoonnummer 0499-360 911.

Best, 6 augustus 2013

Naar boven