Logo Oegstgeest
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oude Vaartweg’ ter inzage (Gewijzigd), Oegstgeest

Ingevolge artikel 3.8 lid 4 van de Wro maakt het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest bekend dat de raad op 27 juni 2013 heeft besloten het bestemmingsplan “Oude Vaartweg” met identificatiecode NL.IMRO.0579.BPOUDEVAART-VA01, gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan Oude Vaartweg maakt de bouw van ten hoogste 6 kleinschalige bedrijfspanden mogelijk op de meest zuidelijke punt van de gronden aan de Oude Vaartweg. Daarnaast wordt er een calamiteitenontsluiting mogelijk gemaakt naar de N444. Dit alles conform de door de gemeenteraad op 1 maart 2012 vastgestelde locatiestudie Oude Vaartweg.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Ten eerste is er nu sprake van een globaal – uit te werken bestemming “Bedrijf – Uit te werken”, in plaats van een gedetailleerde bestemming “Bedrijf”. Dit betekent dat de bestemming eerst moet worden uitgewerkt, voordat omgevingsvergunning kan worden verleend voor de bouw van de kleinschalige bedrijfspanden. Ten tweede is de houthandel conform afspraak met de houthandelaar positief bestemd en is de bestemming gewijzigd van “Groen” naar “Bedrijf”.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, van 8 augustus 2013 tot en met 18 september 2013. Gedurende deze periode kan iedereen het bestemmingsplan inzien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur, en na telefonische afspraak via nr. 14071.

Tevens zijn het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de website van de gemeente (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Degenen die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven