Wettelijk kader
Op grond van artikel 2 lid 1 WVW 1994 kunnen de krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot het beschermen van weggebruikers en passagiers
Op grond van artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersfunctionaris namens de korpschef van het regionaal politiekorps Zuid-Holland Zuid.
Motivering besluit
Ten behoeve van de heer J.C. Goos wonende aan de Haringvlietstraat 687 is het wenselijk ter hoogte van zijn woning een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen. Uit de uitgebrachte adviezen kan worden afgeleid dat betrokkene zich maar over korte afstand te voet kan voortbewegen. Gezien deze beperking en de parkeersituatie ter plaatse is het wenselijk een parkeerplaats voor betrokkene te reserveren. Deze gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats zal gesitueerd worden ter hoogte van Haringvlietstraat 687.
Op basis van bovenstaande overwegingen en met inachtneming van:
-
-de Algemene wet bestuursrecht (Awb);
-
-de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);
-
-het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);
-
-het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);
-
-het Algemeen Mandaatbesluit Dordrecht;
Besluit het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht:
-door het plaatsen van verkeersbord model E6 van bijlage 1 van het
- RVV 1990 onder vermelding van het kenteken aan te wijzen als
- gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats een parkeervak ter
hoogte van Haringvlietstraat 687;
-deze gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats is uitsluitend
bestemd voor het voertuig van de heer J.C. Goos.
BURGEMEESTER en WETHOUDERS van DORDRECHT,
Namens dezen,
Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening,
D.Wansink
Bezwaar
Tegen het besluit kan een belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Op grond van artikel 6:5 van de Algemene Wet Bestuursrecht dient het bezwaarschrift te zijn ondertekend en tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waarop het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van het bestreden besluit. Bij de president van de rechtbank kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, waarbij schorsing kan worden gevraagd. Een dergelijk verzoek kan worden gedaan als ook een bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.