Besluit Autoriteit Consument en Markt inzake verzoek tot wijziging vergunningsvoorschrift zaak 1528 Wegener Arcade – VNU Dagbladen

Zaaknummer: 13.0241.53

In Staatscourant 13735 van 23 mei 2013 is medegedeeld dat op 14 mei 2013 de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) een verzoek van Koninklijke Wegener N.V. heeft ontvangen tot wijziging van de bij het besluit van 12 mei 2000 verleende vergunning aan Wegener Arcade, thans Koninklijke Wegener N.V. (hierna: “Wegener”) voor de overname van VNU Dagbladen.

Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden die zijn bijgesteld op basis van een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van 5 december 2001. De voorschriften en beperkingen waaronder de vergunning is verleend, houden onder meer in dat Wegener gehouden is het voortbestaan van de onderlinge onafhankelijkheid van de dagbladtitels ‘Provinciale Zeeuwse Courant’ (hierna: “PZC”) en ‘BN/De Stem’ te waarborgen en zorg te dragen dat beide titels verspreid blijven worden in Zeeuws-Vlaanderen.

Op 11 juli 2013 heeft ACM ingestemd met het verzoek van Wegener tot wijziging van de uitwerking van de beperkingen en voorschriften ten aanzien van PZC en BN/De Stem. De verplichting tot het handhaven van twee afzonderlijke juridische entiteiten met eigen Raden van Commissarissen is vervallen en wordt vervangen door een verplichting tot een jaarlijkse rapportage aan ACM. De uitwerking van de beperkingen en voorschriften ten aanzien van PZC en BN/De Stem opgenomen in de bijlage bij het besluit van 12 mei 2000 wordt vervangen door de verbintenissen uiteengezet in het besluit van 11 juli 2013.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank te Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM, Rotterdam.

Autoriteit Consument en Markt, namens deze, N. Aartsen teammanager Directie Mededinging

Naar boven