Logo Berkelland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Berkelland 2012, Berkelland

Op 26 juni 2013 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2012” gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan vervangt de bestemmingsplannen van de voormalige gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo die nog gelden voor het buitengebied van de gemeente Berkelland. Voor het nieuwe bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2012” gaat over het hele gemeentelijke buitengebied, behalve over de terreinen van de FPC Oldenkotte en LSG-Rentray/Trajectum in Rekken waarvoor kort geleden nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld. Verder zijn de percelen Oude Nettelhorsterweg 1-3 (Geesteren), Walemaatweg 2 (Geesteren), Holtmaatsdijk 3-3a (Haarlo), Kieftendijk 15 (Neede) en Haarweg 10 (Ruurlo) bij de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan buiten het plangebied gelaten.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ook nog andere wijzigingen aangebracht ten opzichte van de regels en de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De bij de vaststelling gewijzigd vastgestelde onderdelen zijn vermeld in de bijlagen van de zienswijzennota die bij het bestemmingsplan hoort.

Plan-MER

Bij het bestemmingsplan stelde de gemeenteraad op 26 juni 2013 eveneens een milieueffectrapport (plan-MER) vast waarin de milieueffecten van het nieuwe bestemmingsplan zijn onderzocht. Het plan-MER bestaat uit twee documenten waarvan er één van toepassing is op de landbouwontwikkelingsgebieden (Plan-MER LOG’s Oost Gelre & Berkelland) en één op het overige gemeentelijke buitengebied (Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Berkelland 2012). Deze documenten vormen samen het plan-MER en maken als bijlagen deel uit van de plantoelichting bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2012”.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 7 augustus 2013 tot en met 17 september 2013 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 18 september 2013 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Website

Deze publicatie, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen, waaronder het vastgestelde plan-MER, kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl , onder ‘actueel’, ‘ruimtelijke plannen’, ‘ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB2012-0100 .

Naar boven