Logo Leiden
Vaststelling bestemmingsplan Morskwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2013 het bestemmingsplan Morskwartier (met identificatienummer NL.IMRO.0546.BP00078-0301 ), gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied betreft het 'Morsdistrict' – beter bekend als het 'Morskwartier' -, in het westen van Leiden. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Plesmanlaan, aan de zuidoostzijde door de spoorlijn Leiden – Den Haag. In het zuidwesten wordt het plangebied begrensd door de Oude Rijn. De westelijke grens wordt gevormd door (de gemeentegrens boven) de rijksweg A44. Aan de westkant valt een klein deel ten westen van de rijksweg A44 nog binnen het plangebied. Voor het plangebied Morskwartier vigeert een aantal verouderde bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen zijn, gezien leeftijd en systematiek, onvoldoende toegesneden op de actuele bestaande situatie en juridische vereisten en dient derhalve te worden geactualiseerd. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling enkele wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn terug te vinden in het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Morskwartier en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 1 augustus 2013 tot en met donderdag 12 september 2013 ter inzage. Een digitale versie van het bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl . De PDF-versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening . In het stadhuis en bij het Stadsbouwhuis kan een papieren versie van het bestemmingsplan worden ingezien.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. 14 071.

Naar boven