Logo Schiedam
Omgevingsvergunning ‘Leiding over Noord’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 25 juli 2013, verzonden 29 juli 2013, een omgevingsvergunning is verleend voor de aanleg van de warmwaterleiding ‘Leiding over Noord’.

Projectomschrijving

Door Eneco is een omgevingsvergunning gevraagd voor de aanleg van (het Schiedamse deel) van de ‘Leiding over Noord’. De leiding voorziet in het transport van warm water van de AVR Rozenburg naar de EON-centrale aan de Galileïstraat te Rotterdam. Het tracé van de warmtetransportleiding loop via de Hargalaan en de Sporthalstraat, waar deze de A20 kruist. Het tracé komt aansluitend parallel aan de A20 te liggen (Hazepad, Nieuwpoortweg, Bokelweg) waarna net voor de gemeentegrens met Rotterdam de A20 weer wordt gekruist en via de Hogebanweg in Rotterdam doorloopt. Het project is in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.

Omgevingsvergunning is gevraagd voor de volgende activiteiten:

  • het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden (artikel 2.1, eerste lid, sub b van de Wabo);

  • het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan (artikel 2.1, eerste lid, sub c juncto artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo).

Verklaring van geen bedenking

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 28 juni 2012 een verklaring van geen bedenkingen verleend voor de aanleg van ondergrondse buisleidingen voor het vervoer van warm water.

Directe inwerkingtreding

Het project ‘Leiding over Noord’ dient uiterlijk in oktober 2014 gerealiseerd te zijn, op het moment dat de energiecentrale aan de Galileïstraat in Rotterdam gesloten wordt. Deze sluitingsdatum en de omvang van de werkzaamheden vereisen dat zo spoedig mogelijk wordt aangevangen met de uitvoering van het project. Gelet op de vereiste spoed treedt dit besluit, op grond van het bepaalde in artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, daags na bekendmaking van het besluit in werking.

Ter inzage

De omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing, verklaring van geen bedenkingen en andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 31 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens raad te plegen via: http://www.schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen/Omgevingsvergunning-Leiding-over-Noord.html .

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig, op grond van artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter inzage legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Naar boven