Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Valkenburg Landelijk Gebied’ met reactieve aanwijzing, Katwijk

Op 13 juni 2013 heeft de gemeenteraad van Katwijk het bestemmingsplan “Valkenburg Landelijk Gebied” gewijzigd vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft er toe geleid dat de provincie Zuid-Holland heeft besloten een reactieve aanwijzing te geven op basis van artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening.

Deze aanwijzing heeft tot gevolg dat de volgende onderdelen op het perceel in de oksel van de Voorschoterweg en de Ir. G. Tjalmaweg geen deel blijven uitmaken van het bestemmingsplan:

  • 1. Het bestemmingsvlak “Kantoor”;

  • 2. Het bouwvlak;

  • 3. De maatvoeringaanduiding;

  • 4. De dubbelbestemming Leiding-Water.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Valkenburg Landelijk Gebied” van de gemeente Katwijk (met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpVLKlandgebied-va01 ) ligt met de bijlagen, de nota zienswijzen en wijzigingen, het raadsvoorstel en -besluit en de reactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland (met identificatiecode NL.IMRO.9928.DOSx2013x0005534AW-VA01 ) met ingang van 2 augustus 2013 tot en met 12 september 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft voornamelijk het buitengebied van de kern Valkenburg. Het gebied wordt aan de noordzijde gedeeltelijk begrensd door de Voorschoterweg, aan de zuidzijde door de gemeentegrens met de gemeente Wassenaar, aan de oostzijde door de gemeentegrens met de gemeente Leiden en aan de westzijde gedeeltelijk door het glastuinbouwgebied De Woerd. Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan Valkenburg Landelijk Gebied 1994 en bestemmingsplan Zandwinning, 1<sup>e</sup> partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1994.

Gewijzigde vaststelling

Naast diverse ambtelijke correcties is een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan doorgevoerd:

  • Voorschoterweg 68 is uit de paragraaf Cultuurhistorie als potentieel gemeentelijk monument verwijderd;

  • De paragraaf over de stedenbouwkundige opzet is aangevuld met de ruimtelijke onderbouwing voor het aangepaste schetsplan op de locatie Voorschoterweg 17b;

  • Bestaande bedrijfswoningen worden niet meegerekend in de berekening van de gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen;

  • De bestemming van het bedrijf aan de Voorschoterweg 12 is gewijzigd van “glastuinbouw” naar “agribusiness” conform het huidige gebruik van de gronden;

  • De aanduiding “detailhandel” in de bestemming “Bedrijf”, geldend voor de percelen Voorschoterweg 45 en 47, is concreter beschreven en afgestemd op het huidige gebruik;

  • Op verzoek van de Gasunie zijn de belemmeringenstroken ter weerszijden van de hartlijn van de gasleidingen aangepast aan de druk van de leidingen;

  • Bij de woonboten aan de Voorschoterweg 25 a t/m c is de bestemming op de naastgelegen gronden bestemd als “Tuin” conform het feitelijk gebruik van de gronden;

  • Het bouwvlak van het hoveniersbedrijf aan de Torenvlietslaan 1 is verkleind conform de huidige situatie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpVLKlandgebied-va01 .

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpVLKlandgebied-va01.

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad en tegen het besluit van burgemeester en wethouders kan gedurende 3 augustus 2013 tot en met 13 september 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden, tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven