Logo Midden-Delfland
(Gewijzigde) vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Gras, Midden-Delfland

Ter inzage ligging

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maakt op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 25 juni 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied Gras” (gewijzigd) vastgesteld.

Het bestemmingsplan en de Nota zienswijzen liggen samen met het raadsvoorstel en -besluit met ingang van vrijdag 2 augustus 2013, gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, adres: Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planidentificatienummer:

NL.IMRO.1842.bp11BG04-va01

De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Bestuur & Beleid > Actueel > Stukken ter inzage.

Planbeschrijving en plangebied

Het plangebied heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente. Niet inbegrepen zijn de dorpen Schipluiden, Maasland, Den Hoorn, het beschermd dorpsgezicht van ’t Woudt, de Maaslandse Dam en de duurzame glastuinbouwgebieden.

Uitgangspunt bij het opstellen van dit bestemmingsplan is het handhaven en als het nodig is beheren van de bestaande situatie en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteit.

De gemeentelijke ambities voor een visie op de ruimtelijke ontwikkeling van het buitengebied komen in de Gebiedsvisie en het Landschapsontwikkelingsperspectief Midden-Delfland®2025 helder naar voren. In 2025 is Midden-Delfland een open, agrarisch cultuurlandschap met bijzondere landschappelijke kwaliteiten. De koe in de wei staat daarin centraal. De gestelde ambities, visies en beleid worden verankerd en geborgd in dit juridisch planologisch kader. Zo wordt duidelijk wat wel en niet gewenst is en welke regels er gelden voor bouwen en het gebruik van gronden en opstallen. Daarnaast is er sprake van een actualisatie en een meer flexibele regeling. Het plan biedt mogelijkheden voor verbreding, vervolg- en nevenfuncties.

Om deze redenen hebben wij besloten een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied vast te stellen.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van ter inzage ligging tegen het raadsbesluit van 25 juni 2013 schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Guido de Bruijn van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving, telefoonnummer (015) 380 42 13.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Guido de Bruijn van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving, telefoonnummer (015) 380 42 13 of e-mailadres gdebruijn@middendelfland.nl.

Schipluiden, 24 juli 2013

Met vriendelijke groet,

het college van burgemeester en wethouders, P. Veenman gemeentesecretaris

A. Rodenburg burgemeester

Naar boven