Logo Lelystad
Ontwerpbestemmingsplan Marker Wadden en plan-MER, Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Marker Wadden, inclusief het bijbehorende plan-MER Marker Wadden en overige stukken voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een gebied van circa 15.000 hectare in het Markermeer, ten noordwesten van Lelystad, op een afstand van circa 700 meter van de Houtribdijk. In dit gebied is de ontwikkeling van de eerste fase van het plan Marker Wadden voorzien, een plan voor de aanleg van een archipel van natuureilanden. Voor de aanleg wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het in het Markermeer aanwezige slib. Hierdoor wordt de waterkwaliteit verbeterd en wordt tegelijkertijd het Markermeer aantrekkelijker, doordat de eilanden toegankelijk zijn voor natuurliefhebbers en watersporters.

Inhoud plan-MER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is ook een plan-MER (milieueffectrapportage) opgesteld, inclusief Passende Beoordeling op grond van de Natuurbeschermingswet 1998. Hierin zijn de mogelijke effecten van het bestemmingsplan op het milieu in het algemeen en op de Natura 2000-gebieden binnen en buiten het plangebied in het bijzonder, beschreven. Hierdoor kunnen deze effecten op een volwaardige manier worden meegewogen in de besluitvorming over het bestemmingsplan. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn tevens gebruikt als onderbouwing van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 5 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. onder het identificatienummer NL.IMRO.0995.BP00046-OW01. Deze mogelijkheid wordt ook in de hal van het stadhuis geboden.

Indienen zienswijze

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en het plan-MER naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat tijdens deze termijn de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze te geven. Hiertoe dient binnen de termijn een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Dienstverlening, telefoonnummer 140320.

Naar boven