Logo Capelle aan den IJssel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Schollebos e.o.’, Capelle aan den IJssel

Planindentificatiecode: NL.IMRO.0502.BP12Schollebos-4001

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt volgens het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 25 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Schollebos e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplangebied ‘Schollebos e.o.’ wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde de Nieuwerkerkse Tocht;

  •  aan de westzijde de Capelseweg (inclusief de Capelseweg) en ’s-Gravenpark (exclusief ’s-Gravenpark en inclusief Oeverrijk);

  • aan de zuidzijde de Abram van Rijckevorselweg (exclusief de Abram van Rijckevorselweg).;

  • aan de oostzijde de gemeente Zuidplas (voorheen Nieuwerkerk aan den IJssel).

Zakelijke inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op de nu geldende bestemmingsplannen.

De belangrijkste bestemmingen zijn: wonen, gemengd, recreatie en groen. De gemeenteraad heeft besloten de beoogde woningbouwlocatie ’s-Gravenweteringpark (begrensd door de ’s-Gravenweg, Kanaalweg, Bermweg en de golfbaan) in zijn geheel buiten het bestemmingsplan Schollebos e.o. te laten, zodat voor dit onderdeel wordt teruggevallen op bestemmingsplan 's Gravenweg-West 2006.

Besloten is de nieuwe bestemming van het 's Gravenweteringpark te regelen bij de actualisering van het bestemmingsplan 's Gravenweg-West 2006 (vaststelling uiterlijk 26 maart 2017 door de raad).

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Voor informatie over de bij de vaststelling door de raad aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 25 juni 2013 met bijbehorende ‘Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Schollebos e.o’.

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Schollebos e.o.’, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit met bijbehorende ‘Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Schollebos e.o.’, zijn vanaf 1 augustus tot en met 11 september 2013 beschikbaar en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel.

Het Informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan vanaf donderdag 1 augustus2013 tot en met woensdag 11 september 2013 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de raad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder binnen genoemde termijn beroep bij de Afdeling instellen.

Aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift / een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Deze bedragen € 160,– per beroepschrift / verzoek om voorlopige voorziening voor (natuurlijke) personen en € 318,– per beroepschrift / verzoek om voorlopige voorziening voor rechtspersonen (stichting, vereniging en BV). U ontvangt hiervoor een rekening van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848792 of via e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl

Naar boven