Logo Stichtse Vecht
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Mijndensedijk 1a in Loenen aan de Vecht, Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat vanaf vrijdag 2 augustus tot en met donderdag 12 september 2013 het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Mijndensedijk 1a in Loenen aan de Vecht en bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de door de gemeenteraad op 30 mei 2013 afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh) ter inzage liggen. Voor de voorbereiding van de beschikking op deze aanvraag voor een omgevingsvergunning wordt de uitgebreide voorbereidingsprocedure gevolgd.

Inhoud

Initiatiefnemer heeft het voornemen om op het perceel van het voormalige hotel Mijnden aan de Mijndensedijk 1a in Loenen aan de Vecht en het achterliggende terrein 12 levensloopgeschikte woningen te bouwen.

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarde (Wgh)

Uit het door adviesbureau SAB uitgevoerde akoestisch onderzoek ‘Mijndensedijk 1a Loenen aan de Vecht, Gemeente Stichtse Vecht’ met projectnummer 100909 van 22 augustus 2011 blijkt dat bij twee geplande woningen de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai vanwege de Bloklaan wordt overschreden met maximaal 6 dB Lden. De geluidbelasting vanwege de Bloklaan bedraagt voor de geplande woningen ten hoogste 54 dB Lden (noordgevel). In het ontwerpbesluit wordt een hogere grenswaarde vastgesteld om de in het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voorgestane ontwikkelingen mogelijk te maken.

Inzien

U kunt het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing (NL.IMRO.1904.OVMijndensedk1aLNN-OW01 ) vanaf vrijdag 2 augustus 2013 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum kunt u zonder afspraak alle stukken inzien tot en met donderdag 12 september 2013 bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Gijsen (0346-254000). Voor vragen met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde (Wgh) kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst regio Utrecht (030-6999500).

Reageren

U kunt vanaf vrijdag 31 juli 2013 gedurende 6 weken schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht, Postbus1212, 3600 BE Maarssen onder duidelijke vermelding van uw naam en adres evenals het kenmerk van het betreffende ontwerpbesluit (omgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en/of hogere waarden). Indien u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken kunt u een afspraak maken met de heer J. Gijsen (0346-254000).

Naar boven