Logo Zoeterwoude
Bestemmingsplan Laan van Oud Raadwijk 11a, besluit hogere waarden, Zoeterwoude

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Laan van Oud Raadwijk 11a” met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 1 augustus 2013 gedurende zes weken (tot en met 11 september 2013) voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied is een perceel aan de Laan van Oud Raadwijk waarvan de bestemming op 23 maart 2011 bij uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State is vernietigd, alsmede direct daaraan grenzende gronden. Het plan betreft een agrarisch bouwvlak.

Het plan heeft van 21 maart t/m 1 mei jl ook al in ontwerp ter visie gelegen. Voor de uitvoerbaarheid van dit plan is echter conform artikel 110a Wet geluidhinder een besluit ‘Hogere waarden’ noodzakelijk. In artikel 110c van die wet is vervolgens bepaald dat een ontwerpbesluit Hogere waarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Om aan deze bepaling te voldoen wordt derhalve het ontwerpplan opnieuw ter visie gelegd. Als gevolg van een geactualiseerde akoestische berekening is bovendien dit ontwerpplan op onderdelen gewijzigd ten opzicht van het vorige ontwerpplan.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0638.BP00012-ONT2)

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking Hogere waarden zijn op de volgende locaties in te zien:

  • Omgevingsloket in het Gemeentehuis van Zoeterwoude; Noordbuurtseweg 27, 2381 ET Zoeterwoude (geopend: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur, na 27 augustus dinsdag tevens van 16:00 tot 19:00 uur).

  • Op onze website www.zoeterwoude.nl, onder “bouwen en wonen” → “bestemmingsplannen” → “plannen in voorbereiding” → “Laan van Oud Raadwijk 11a”.

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeente, postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u, een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, de heer P. Ceelen, 071-5806393.

Na deze periode van ter inzage zal het plan inclusief eventuele zienswijzen ter definitieve besluitvorming voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Naar boven