Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘’s-Gravenweg 2013’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 juni 2013 het bestemmingsplan “’s-Gravenweg 2013” te Nieuwerkerk aan den IJssel gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het plangebied ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel, tussen de N219 en het recreatiegebeid Hitland in. Het deel van de ’s-Gravenweg waarover het gaat, ligt ten oosten van de Scheve Overweg en loopt tot de Groenendijk. Hieronder valt een klein deel van de Kerklaan (’s-Gravenweg tot kruispunt N219), Rijskade, Kortlandtstraat en de Britten.

Het plangebied wordt begrensd door de volgende vigerende plannen: bestemmingsplan ‘Hitland’, bestemmingsplan ‘Essezoom Hoog’, bestemmingsplan ‘Esse/Parkzoom’ met bijbehorende uitwerkingsplannen, bestemmingsplan ‘Kleinpolder’, bestemmingsplan ‘Kleinpolder Hoog’, bestemmingsplan ‘Kortenoord’ en bestemmingsplan ‘Buitengebied 1987’.

De plangrenzen van het nieuwe bestemmingsplan “’s-Gravenweg” zullen aansluiten op de bestaande plangrenzen van eerder genoemde bestemmingsplannen en de geactualiseerde bestemmingsplannen ‘Groene Zoom’ en ‘Esse Kleinpolder’.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf donderdag 1 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpGravenweg2013-Va01 ). Op www.zuidplas.nl zijn de stukken ook als pdf-bestand in te zien.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven