Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘Nijverheidscentrum’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Nijverheidscentrum’ te Zevenhuizen gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het plangebied is gelegen aan de zuidzijde van Zevenhuizen. Het omvat grotendeels de gronden van het bestaande bedrijventerrein Nijverheidscentrum en een strook gronden aan de zuidzijde van het bestaande bedrijventerrein, waar nieuwe bedrijfsontwikkeling is beoogd. De begraafplaats en aangrenzende volkstuinen aan de noordzijde van het bestaande Nijverheidscentrum maken deel uit van het plangebeid. Dit geldt ook voor een aantal percelen aan de westzijde van de Zuidplasweg, waar onder meer een restaurant en gemeentewerf zijn gevestigd.

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 1 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpNijverheidscentrum-Va01). De stukken zijn ook als pdf-bestand in te zien via www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke Plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bent u niet in de gelegenheid geweest om zienswijzen tegen dit bestemmingsplan in te dienen en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest? Dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan.

Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven