Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘Gouwe Park’ te Moordrecht, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Gouwe Park’ te Moordrecht, met het bijbehorende beeldkwaliteitsplan, gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het plangebied is gelegen ten noordwesten van de kern Moordrecht. Het gebied wordt begrensd door de Rijksweg A12 aan de noordzijde, de Rijksweg A20 aan de westzijde, de weg Noordringdijk aan de oostzijde en globaal de spoorbaan Gouda-Leiden aan de zuidzijde.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf donderdag 1 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpGouwePark-Va01 ). De stukken zijn ook als pdf-bestand in te zien via www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke Plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Moordrecht.

Beroep tegen bestemmingsplan

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 9 juli 2013 voor het bestemmingsplan ‘Gouwe Park’ een reactieve aanwijzing gegeven ten aanzien van de mogelijkheid die het bestemmingsplan biedt aan bedrijven om ondergeschikte detailhandel mogelijk te maken van ter plaatse vervaardigde, bewerkte of verwerkte producten.

De reactieve aanwijzing heeft tot gevolg dat de passage in artikel 4.5.1 van de regels vanaf het woord ‘behoudens’ geen onderdeel meer uitmaakt van het bestemmingsplan. De aanwijzing is te raadplegen via ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl, of de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Het kenmerk van de aanwijzing is NL.IMRO.9928.DOSx2013x0005477AW-VA01 . Daarnaast is de aanwijzing digitaal gekoppeld aan het bestemmingsplan en ligt deze met het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis.

Beroep tegen reactieve aanwijzing

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 8.2 lid 1 onder d juncto artikel 6:7 Awb, gedurende 6 weken direct beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat de termijn voor indiening van een beroepschrift aanvangt met ingang van de dag na die waarop dit besluit terinzage is gelegd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven