Logo Castricum
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’ en planm.e.r., Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en paragraaf 7.5Wet milieubeheer bekend dat het bestemmingsplan Buitengebied met plan-ID NL.IMRO.0383.BPBuitengebied-VS01 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 20 juni 2013. Voor dit bestemmingsplan is eveneens en plan-mer (milieuffectrapportage) vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de gemeente Castricum, met uitzondering van: het strand, de zee, de duinen, De Woude en het zuidelijk deel van de Zanderij. Een deel van het plan ligt in de ecologische hoofdstructuur.

Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van de huidige bestemmingsplannen voor het buitengebied, is gebaseerd op de door de raad vastgestelde Kadernota Buitengebied en is overwegend conserverend van karakter. Het bestemmingsplan bevat flexibiliteitsbepalingen om o.a. in te kunnen spelen op trends als schaalvergroting, verbrede landbouw en vrijkomende agrarische bebouwing.

Omdat er rekening wordt gehouden met uitbreiding van agrarische bedrijven in de toekomst, is voor het plan een milieueffectrapportage als bedoeld in de Wet milieubeheer opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het bestemmingsplan in beeld gebracht. De planm.e.r. bevat tevens een passende beoordeling vanwege natuuraspecten in verband met de mogelijk significante gevolgen voor Natura 2000-gebieden als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998.

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Bovendien is naar aanleiding van het advies van de Commissie m.e.r. een aanvulling voor de planm.e.r. opgesteld. Voor een volledig overzicht van wijzigingen verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

Het bestemmingsplan inclusief de nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, het besluit tot vaststelling, de milieueffectrapportage en alle bijlagen liggen vanaf 31 juli 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-ID NL.IMRO.0383.BPBuitengebied-VS01 .

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: mevr. N.A.E. van Offeren of dhr. R. van den Haak, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251

Gemeente Castricum, 31 juli 2013

Naar boven