Logo Almelo
Bestemmingsplan Nijrees Zuid, Almelo

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 15 januari 2013 heeft vastgesteld:

Dit bestemmingsplan biedt het planologisch kader om het gebied Nijrees Zuid, gelegen tussen de Nijreessingel en de wijk Nijrees, te ontwikkelen als woningbouwlocatie. Concreet bestaat het plan uit het realiseren van aaneengesloten bebouwing in de vorm van woningbouw langs de Nijreessingel. Achter deze zogenaamde singelbebouwing worden vrijstaande en twee-onder-één kapwoningen opgericht.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan Nijrees Zuid ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

  • Verbeelding:

    het maximum aantal woningen in het bouwvlak linksonder op de verbeelding te wijzigen van 4 naar 2;

    de bestemming “Groen”op de hoek van het vlak waarbinnen 3 woningen zijn toegestaan om te zetten in de woonbestemming met aanduiding “nutsvoorziening”;

    de bestemming “Groen” op de hoek van het vlak waar vrijstaande woningen zijn toegestaan om te zetten in de woonbestemming. De op dit stukje grond rustende aanduiding “nutsvoorziening” te verplaatsen naar de naastgelegen bestemming “Groen”;

  • Regels:

    Artikel 1: het verwijderen van het begrip “zorgwoning”;

    Artikel 6: de doeleindenomschrijving aan te vullen met: ter plaatse van de aanduiding “nutsvoorziening” is een ondergronds containersysteem toegestaan;

Inzien van de bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 januari 2013 tot en met 12 maart 2013 ligt ter inzage:

  • Bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Crisis- en Herstelwet.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Nijrees Noord is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven