Melding voorgenomen concentratie Stichting Bronovo en Stichting Medisch Centrum Haaglanden, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 13.0512.22

  • 1. Op 24 juli 2013 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Stichting Bronovo-Nebo en Stichting Medisch Centrum Haaglanden voornemens zijn te fuseren, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder a, van de Mededingingswet.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Stichting Bronovo-Nebo: Bronovo is een algemeen ziekenhuis en biedt klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan vanuit een hoofdvestiging en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg vanuit een polikliniek in Den Haag. De Stichting Bronovo-Nebo exploiteert naast het Bronovo Ziekenhuis tevens Verpleeghuis Nebo (psychogeriatrische en somatische verpleeghuiszorg) en gezondheidscentrum Wassenaar (eerstelijnszorg).

    • voor Stichting Medisch Centrum Haaglanden: MCH is een topklinisch opleidingsziekenhuis en biedt naast topklinische zorg, klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan vanuit twee locaties: MCH Westeinde in Den Haag en MCH Antoniushove in Leidschendam-Voorburg. MCH verleent topklinische zorg op het gebied van radiotherapie, bijzondere neurochirurgie en hartchirurgie (AICD). MCH heeft twee buitenpoliklinieken, respectievelijk in Den Haag en in Monster, waar zij niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aanbiedt.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 722 2000

telefax: (070) 722 2355

e-mail: concentraties@acm.nl

Hoogachtend,

Autoriteit Consument en Markt namens deze, W.M. Serlie-Stolze Teammanager Directie Mededinging

Naar boven