Logo Noordwijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Offem-Zuid’, Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Offem-Zuid' gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 op grond van artikel 6.12 Wro ook het exploitatieplan ‘Offem-Zuid’ gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de verlengde Beeklaan, de Herenweg, de Woensdagse Watering en de N206.

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het faciliteren van de ontwikkeling van de toekomstige woningbouwlocatie ‘Offem-Zuid’. Het is niet de bedoeling om een nieuwe regeling op te stellen voor het gebied, maar om de bestaande regelingen uit het bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’ uit 2001 te actualiseren.

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’ is dus een update van het geldende bestemmingsplan uit 2001. Er wordt geen stedenbouwkundige opzet of inrichtingsplan gepresenteerd. Het bestemmingsplan faciliteert de ontwikkeling van maximaal 750 woningen en een woonzorgvoorziening door middel van een zogenaamde uit te werken bestemming. De uitwerking van deze bestemming vindt pas plaats als de stedenbouwkundige opzet bekend is en daarover bestuurlijke besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Uitzondering op het bovenstaande is de bestaande bebouwing langs de Hogeweg en Herenweg. Hiervoor is een conserverende regeling opgesteld. Dit houdt in dat de bestaande bebouwing, het bestaande gebruik en de bestaande planologische mogelijkheden uitgangspunt zijn geweest voor het toekennen van een bestemmingsregeling.

Exploitatieplan ‘Offem-Zuid’

Op grond van artikel 6.12 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening is de gemeenteraad verplicht een exploitatieplan op te stellen voor die gronden waar een bouwplan als bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening wordt voorzien. Het bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’ voorziet in een dergelijk bouwplan en daarom is een exploitatieplan opgesteld.

Het exploitatieplan geeft de gemeente de mogelijkheid om kosten te verhalen. Het plangebied van het exploitatieplan is kleiner dan het plangebied van het bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’. De exacte begrenzing is in het exploitatieplan weergegeven.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Offem-Zuid’ liggen met ingang van donderdag 1 augustus 2013 tot en met donderdag 12 september 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPOffemZuid-VA01 voor het bestemmingsplan en NL.IMRO.0575.EPOffemZuid-VA01 voor het exploitatieplan;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl : op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button Bestemmingsplannen en dan vindt u onder ‘Actualisering bestemmingsplannen’ het bestemmingsplan ‘Offem-Zuid’ waaronder het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan te vinden zijn;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Beroep instellen

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Offem-Zuid’ kan met ingang van de dag na terinzagelegging gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • belanghebbenden voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 13 augustus 2013, tenzij binnen de genoemde termijn van tervisielegging, in samenhang met een ingesteld beroep, een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven