Logo Noordwijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Noordwijk aan Zee’, Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 27 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordwijk aan Zee' gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten om geen exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 Wro, vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op het noordoostelijke deel van de bebouwde kom van de kern Noordwijk aan Zee, globaal begrensd door de Duinweg, de Stijntjesduinstraat, de Julianastraat, de Karel Doormanstraat, de Golfweg, de Golfbaan en de Northogodreef (met uitzondering van Groot Hoogwaak en het terrein “De Lighof’) én het gebied rond het Dobbelmannduin, globaal begrensd door de Oude Zeeweg, het Picképlein, de Huis ter Duinstraat, de Nieuwe Zeeweg en de Prins Hendrikweg, inclusief de begraafplaats.

Doel van het bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het opstellen van een conserverende regeling. Dit betekent dat de bestaande situatie (bebouwing en gebruik) en de bestaande planologische regelingen uitgangspunt zijn geweest voor het toekennen van de bestemmingsregelingen in het voorliggende bestemmingsplan.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Noordwijk aan Zee’ ligt met de bijbehorende stukken, waaronder het raadsbesluit met bijlagen, met ingang van donderdag 1 augustus 2013 tot en met donderdag 12 september 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPNWaanZee-VA01 ;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl : op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button Bestemmingsplannen en dan vindt u onder ‘Actualisering bestemmingsplannen’ het bestemmingsplan ‘Noordwijk aan Zee’ waaronder het vastgestelde bestemmingsplan te vinden is;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Beroep instellen

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Noordwijk aan Zee’ kan met ingang van de dag na terinzagelegging gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 13 september 2013, tenzij binnen de genoemde termijn van tervisielegging, in samenhang met een ingesteld beroep, een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven