Logo HeerhugowaardVerkeersbesluit Sportlaan te Heerhugowaard

Datum: 24 juli 2013

Onderwerp: verkeersbesluit om de Sportlaan aan te wijzen als erf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard  Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 26 september 1995, onder nummer 95-76, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Is het gewenst om de status van de Sportlaan te wijzigen van een 30km/uur-zone in een erf. Aan beide uiteinden van de straat zullen de erf-borden en uitritconstructies worden aangebracht. De parkeervakken worden voorzien van P-tegels om zodoende aan te geven waar wel en niet geparkeerd mag worden. De 30km/uue-zone komt te vervallen op het moment dat het definitieve besluit is genomen.

Met het bovenstaande wordt beoogd de leefbaarheid te verbeteren en het karakter van de Sportlaan te versterken. Door de boomstructuur gelijkmatig over de straat te verdelen en dichter op de rijloper te plaatsen ontstaat een smal profiel voor de auto’s. Verder is alles gelijkvloers waardoor de totale ruimte in de straat ruimer oogt voor ondermeer de voetgangers. Met de aanleg van het middenplein ontstaan er tevens mogelijkheden om de sociale cohesie van de straat te versterken doordat hier bijvoorbeeld, ondertoezicht, gespeeld kan worden.

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd namens de korpschef met een vertegenwoordiger van het regionaal politiekorps Noord-Holland Noord.

Belangenafweging (Awb-procedure)

Er heeft een ontwerpbesluit ter inzage gelegen. Er is ėėn zienswijze ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijze zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit opgenomen in het definitieve besluit. In de zienswijze wordt namelijk alleen ingegaan op het ontwerp en niet op het verkeersbesluit.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen spreken burgemeester en wethouders het voornemen uit om de status van de Sportlaan te wijzigen van een 30km/uur-zone in een erf.

Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:

Bijlage 1, hoofdstuk G

Afbeelding/Bordnummer/Omschrijving

ie1cdd1e5-cc5d-497d-95d4-3932eeb9bd7b.png

G5 Erf

i426dafb4-a9ca-41bb-8a49-06ab482ffa80.png

G6 Einde erf

--------

Heerhugowaard 24 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard
Namens deze, N.A. van Excel
hoofd afdeling Wijkbeheer

Mededelingen

Beroepsclausule

Als u het niet eens bent met dit besluit en u heeft eerder een zienswijze ingediend, dan kunt u beroep instellen. U stuurt dan binnen zes weken na publicatiedatum van dit besluit een beroepschrift naar de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar.

In het beroepschrift moeten ten minste zijn vermeld:

  • 1.Uw naam en adres

  • 2.Een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt

  • 3.De reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing)

  • 4.De datum waarop u het beroepschrift geschreven heeft

 

Daarnaast dient u een kopie van het besluit mee te zenden naar de Rechtbank.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Voor de behandeling van een beroepschrift moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht. Op www.rechtspraak.nl  kunt u de brochure "beroep instellen bij de rechtbank, de Bestuursrechtelijke procedure" vinden. Hierin vindt u alle relevante informatie.

 

VOORLOPIGE VOORZIENING

De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u beroep ingesteld. Als u van mening bent dat een uitspraak van de rechter op uw beroepschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.

 

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een beroepschrift heeft ingediend bij de rechtbank. Het verzoek om een voorlopige voorziening stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is ook griffierecht verschuldigd.

 

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden

Naar boven