Logo Soest
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Soestdijk’, Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Soest bij besluit van 4 juli 2013 het bestemmingsplan “Soestdijk” gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Inzien

Het raadsvoorstel en -besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Soestdijk” en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 1 augustus 2013 tot en met woensdag 11 september 2013 ter inzage bij:

  • het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest. Het Omgevingsloket is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur en 13.30 uur en op donderdag tussen 08.30 uur en 20.00 uur.

    Let op: Van 8 augustus 2013 tot en met 29 augustus 2013 is er in verband met de zomervakantie geen avondopenstelling. Dan zijn de openingstijden van het Omgevingsloket op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 08.30 uur en 13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Vanaf donderdag 5 september 2013 is het Omgevingsloket op de donderdag weer tot 20.00 uur geopend;

  • Idea, kunstencentrum, theater en bibliotheek, Willaertstraat 49 te Soest;

  • Bibliotheek Soesterberg Idea, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Digitaal raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan “Soestdijk” is digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl .

Het planidentificatienummer van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Soestdijk” is: NL.IMRO.0342.BPSOE0014-0301 .

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij verschil of twijfel boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan “Soestdijk” kan gedurende de ter inzage termijn van zes weken (dus vanaf donderdag 1 augustus 2013 tot en met woensdag 11 september 2013) beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad.

Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tevens kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Soestdijk” ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan “Soestdijk”.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit is wel het geval als gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan “Soestdijk” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven