Logo Overbetuwe
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Randwijkse Waarden’, ontwerpbeschikking ontgrondingsvergunning en MER Randwijkse Uiterwaarden, Overbetuwe

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe maken bekend dat vanaf donderdag 1 augustus 2013 tot en met woensdag 11 september 2013 ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Randwijkse Waarden

  • de door Gedeputeerde Staten van Gelderland opgestelde ontwerpbeschikking op de aanvraag om vergunning ingevolge de Ontgrondingenwet van Dekker Grondstoffen B.V.

  • het MER (milieueffectrapport) Randwijkse Uiterwaarden.

De besluiten over het bestemmingsplan en de ontgrondingsvergunning worden door de gemeente en de provincie gezamenlijk voorbereid en in procedure gebracht.

Randwijkse Waarden

Gemeente Overbetuwe en Dekker van de Kamp Landschapsontwikkeling hebben een landschapsontwikkelingsplan Randwijkse Waarden opgesteld. Dit plan omschrijft de ontwikkeling en inrichting van het gebied rond de Plas van Wijck in Heteren. Belangrijke punten daarin zijn het versterken van de landschappelijke kwaliteit en de natuurwaarden in de uiterwaarden. Het plan biedt ook diverse mogelijkheden voor lokale recreatie. Om het plan mogelijk te maken is verdere zandwinning in de bestaande plas nodig, waardoor de plas een stuk groter wordt.

Wat maakt dit bestemmingsplan en de ontgrondingsvergunning mogelijk?

Het ontwerpbestemmingplan Buitengebied, Randwijkse Waarden maakt de realisatie van het ontwikkelingsplan inclusief de ontgronding juridisch-planologisch mogelijk.

De ontgrondingsvergunning heeft betrekking op de voorgenomen ontgronding van 55 hectare inclusief de bestaande zandwinplas Plas van Wijck. Deze zandwinplas zal worden uitgebreid. De plas wordt anders ingericht waardoor de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied verbeterd wordt. Het gebied wordt ontwikkeld op recreatie, natuur en landschap.

MER Randwijkse Uiterwaarden

Zowel voor het bestemmingsplan als voor de ontgrondingsvergunning is het verplicht een milieurapport (MER) op te stellen. Provincie en gemeente hebben besloten samen één MER op te laten stellen. Burgemeester en wethouders treden voor de voorbereiding van het MER op als coördinerend bevoegd gezag.

De resultaten van de effectbeoordeling voor het milieu zijn vastgelegd in het MER Randwijkse Uiterwaarden.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken tijdens de openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30 – 17.00 uur, donderdag van

8.30 – 20.00 uur en vrijdag van 8.30 – 13.00 uur).

Digitaal kunt u de stukken inzien op www.overbetuwe.nl , onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen). De stukken van de ontwerpbeschikking ontgrondingsvergunning zijn ook in te zien op de provinciale website: www.gelderland.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1734.0087BUITrandwijksw-ONT1 .

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://84.53.71.99/25B3EE6C-712E-4A50-A246-29AA2619F853/ .

Wilt u een reactie hierop geven?

Tot en met woensdag 11 september 2013 kan iedereen schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbeschikking ontgrondingsvergunning en het MER. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u eerst een afspraak maken met het team Beleidsrealisatie, bereikbaar via (0481) 362300.

Naar boven