Logo Ouderkerk
Vaststelling bestemmingsplannen compensatiewoningen Zuidwestelijke randweg, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 juli 2013 bestemmingsplannen heeft vastgesteld voor de volgende locaties:

  • compensatiewoning ZWR 1, nabij Lageweg 38 in Ouderkerk aan den IJssel;

  • compensatiewoning ZWR 2-3, Kerkweg 133 in Ouderkerk aan den IJssel (twee woningen);

  • compensatiewoning ZWR 5, nabij Schaapjeszijde 1a in Ouderkerk aan den IJssel;

  • compensatiewoning ZWR 6, nabij Kerkweg 135c in Ouderkerk aan den IJssel;

  • compensatiewoning ZWR 7, nabij Beijersewegje 23 in Gouderak;

  • compensatiewoning ZWR 11, nabij Beijersewegje 19 in Gouderak.

Op grond van artikel 3.8 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening liggen de bestemmingsplannen met ingang van 25 juli 2013 voor een periode van zes weken terinzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 in Ouderkerk aan den IJssel. De bestemmingsplannen kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.ouderkerk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de volgende planidentificatienummers (plan-ID):

De bestemmingsplannen maken de bouw van nieuwe woningen mogelijk.

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de ZWR-bestemmingsplannen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopigevoorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot de bestemmingsplannen kunt u contact opnemen met dhr. W. den Hartigh van de afdeling EBD, telefoon (0180) 441436.

24 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven