Logo Barendrecht
Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Bedrijventerrein Barendrecht Noordoost, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Barendrecht Noordoost’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen ten noorden en zuiden van de rijksweg A15 in het oostelijk deel van Barendrecht. Doel van het bestemmingsplan is het plangebied te voorzien van een actuele planologische juridische regeling en daarmee kaders te bieden voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan 9 zienswijzen ingediend. Mede als gevolg hiervan heeft de gemeenteraad een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 16 juli 2013 besloten voor het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Barendrecht Noordoost’ een reactieve aanwijzing te geven betreffende het aspect perifere detailhandel (artikel 1.78 van de planregels). De reactieve aanwijzing heeft als consequentie dat onderdelen van de planregel geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan. De aanwijzing is te raadplegen op:http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl alsmede op de gemeentelijke website (zie onder).

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u inzien in de periode 26 juli 2013 t/m 5 september 2013 bij het gemeentelijke Servicecentrum. Tevens is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de site van de gemeente: www.barendrecht.nl > Actueel > Ter inzage > Ruimtelijke ordening.

Beroep

Tot en met 5 september 2013 kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, met uitzondering van die gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen, schriftelijk beroep instellen indien zij:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan konden indienen;

  • bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroep reactieve aanwijzing

Tevens kan een belanghebbende tot en met 5 september 2013 beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 16 juli 2013 van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. J.P. van den Berg via telefoonnummer 14 0180.

Naar boven