Logo Katwijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Cantineweg 2013’, Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Cantineweg 2013 van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATcantinew2013-on01 , ligt met ingang van 26 juli tot en met 5 september 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Katwijk aan Zee. Het plangebied betreft de Cantineweg vanaf de kruising met de Zilverschoon/Koningin Julianalaan tot de aansluiting met de Westerbaan.

Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Koestal-Overduin 1998. Het bestemmingsplan "Cantineweg 2013" maakt mogelijk dat het gedeelte Cantineweg, tussen de Koningin Julianalaan en de Westerbaan, tot 31 maart 2016 – de geldigheidsduur van de afgegeven NB-wetvergunning – gebruikt kan worden als hoofdontsluitingsweg. Het bestemmingsplan maakt geen overige ontwikkelingen mogelijk.

Voor dit gebied is op 30 juni 2011 al een bestemmingsplan door de raad vastgesteld. Dit besluit tot vaststelling is op 6 maart 2013 door de Raad van State vernietigd. Het nieuwe ontwerp bestemmingsplan komt wat bestemmings- en gebruiksmogelijkheden overeen met het eerder vastgestelde plan, maar houdt in haar onderbouwing rekening met de gronden op basis waarvan de Raad van State het oude plan heeft vernietigd.

Concreet betekent dit dat in het bestemmingsplan en het planMER kort samengevat de volgende aanpassingen zijn gedaan:

  • De onderbouwing voor de verkeerscijfers is herzien op basis van het meest recente verkeersprognosemodel.

  • Op basis van deze nieuwe verkeerscijfers is al het onderzoek, inclusief het onderzoek naar stikstofdepositie herzien.

  • De berekening van de stikstofdepositie op Natura 2000 is gebaseerd op de meest recente informatie over kritische depositiewaarden en achtergronddeposities.

  • In de Passende beoordeling opgenomen in het planMER is de onderbouwing ten aanzien van de stikstofdepositie aangepast.

  • Staatsbosbeheer heeft in een brief aangegeven in principe in te stemmen met het monitoren en zo nodig uitvoeren van passende maatregelen op haar grondgebied en toegezegd daarvoor samen met Katwijk een overeenkomst op te stellen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATcantinew2013-on01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATcantinew2013-on01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Veiligheid via telefoonnummer (071) 406 5343

Naar boven