Logo Hillegom
Ontwerpbestemmingsplan Hillegom, Ringvaartterrein, Hillegom

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 juli 2013 heeft besloten om in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan Hillegom, Ringvaartterrein.

Plangebied en inhoud van de plannen

Het ontwerpbestemmingsplan Hillegom, Ringvaartterrein heeft betrekking op het plangebied van circa 10 hectare dat oostelijk begrensd wordt door de Ringvaart, aan de zuidzijde door de Hillegommerbeek, aan de westzijde door de Olympiaweg en aan de noordzijde door de achtertuinen van de bestaande woningen aan de Meerlaan.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt de mogelijkheid om maximaal 320 woningen en voorzieningen van openbaar nut te realiseren. Er is geen exploitatieplan benodigd ex artikel 6.12 Wro, omdat het verhaal van kosten in een anterieure grondexploitatieovereenkomst is geregeld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 8 augustus tot en met 18 september 2013 (zes weken) voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

De ruimtelijke onderbouwing behorende bij dit ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Dat kan via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl , onder Hillegom in ontwikkeling.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen aan de gemeenteraad, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon: 14 0252. Van de mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Naar boven