Logo Rijnwaarden
Projectomgevingsvergunning Geitenwaard 1 te Aerdt, Rijnwaarden

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een projectomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan voor het verleggen van een weg nabij de Geitenwaard 1 te Aerdt

Inzage

De projectomgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, kunnen van 25 juli 2013 tot en met 4 september 2013 worden ingezien bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis van de gemeente Rijnwaarden, Markt 5 te Lobith. De openingstijden maandag tot en met vrijdag 8:30 uur tot 12:30 uur en op maandagen van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Rechtstreeks beroep (uitgebreide voorbereidingsprocedure)

Belanghebbenden die rechtstreeks in hun belang menen te zijn getroffen kunnen, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, tegen het besluit beroep instellen bij de rechtbank. Het beroepschrift kunt u zenden aan Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. De beroepstermijn is van 25 juli 2013 tot en met 4 september 2013.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor meer informatie en de precieze voorwaarden.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet.

Voorlopige voorziening

Als er sprake is van spoedeisend belang en u niet wilt dat het besluit in werking treedt, kan een verzoek om voorlopige voorziening, met betrekking tot een besluit waartegen beroep is ingesteld, worden ingediend bij de

Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U moet dan wel een afschrift van het ingediend beroepschrift bijvoegen. Wanneer een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning zijn geen zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders ingediend. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning bij het college kenbaar te maken. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt.

In werking treden projectomgevingsvergunning

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening (schorsing) worden gevraagd.

Naar boven